1:a Advent

Första advent och snön har kommit, dock lite tunt men det är trots allt snö. Idag har vi haft runt 0 grader fast under eftermiddagen så sjönk det till – 1 grad.
Helgen har avverkats med Julskyltning i Sörsjön där det bjöds på glögg och lite info från Sörsjöns skoterklubb. Lite småtävlingar i form av gissa vikt på en skoter samt hur långt är ett snöre. Som vanligt så hamnade man rätt långt ner på listan, men det gör absolut ingenting det var skoj ändå.
Lite folk kom upp till Näsan, bland annat kom Stefan Ögren med den egentillverkade sladden som jag tror kan bli riktigt bra faktiskt. Peter kom upp med tankstationen så nu väntar vi bara på snön så skotrarna kan få luftas. Kvällen avnjöts naturligtvis med bast och lite gott att dricka till det.
Faktiskt så börjar jag nog längta lite till julen då jag åker hem till mina barn och framförallt mina barnbarn. Just nu så faller det lite snö utanför och det känns riktigt skönt att sitta i vagnen.
Ha nu en skön början på december.

29:e november

Efter att det börjat blåsa rätt rejält här uppe på fjället. Kung bore börjar att göra sitt intåg och snön börjar falla. Efter den behövliga resan till Sälen för att fylla på med lite mat så började snön falla riktigt rejält samtidigt som det blåser riktigt kraftigt.
Men den största händelsen idag är väl att vi slutligen efter ett antal veckors letande hittade en skoter till som vi kan använda i vinter. Sonen har ju alltid velat ha en Polaris RMK 800, men då det under förra vintern var så otroligt mycket snö så är det väldigt dåligt med begagnade maskiner. Samtidigt som vissa firmor verkar tro att bara för att det är dåligt med begagnade skotrar kan man ta vilket pris som helst. Så då är ju frågan vart man vänder sig, jo naturligtvis till den norra delen av Sverige, så till slut hittade vi en i Piteå som var ok både i pris och kvalité.
Nu är det bara att vänta till nästa vecka då den borde dyka upp. Med lite tur också så har det kommit mera snö så det går att testa den.
Så man kan ju alltid hålla tummarna.

25:e november

Så har en vecka gått igen, tiden går fort när man har roligt.
Veckan har varit riktigt ljuvlig med riktigt fint väder men det har varit kallt. Eller egentligen inte det har ju trots allt hållit sig strax under -10 grader, men det lovar gott när det blir tjäle innan snön vilket gör att det flesta vattendrag har frusit till. Men  nu vill vi ha lite snö så att skotern får ut och lufta sig. I morgon måndag så ska den in på service så allt är tipp topp när väl snön gör sitt intåg.
I helgen har det inte varit så värst många här uppe men trots det så hann vi ha trevligt med bastu och en liten stänkare.
Jocke och Susanne kom upp på fredagen och åkte på lördag, dom var uppe här för att gå igenom lite av det som måste repareras innan dom kan öppna.
Sedan så har jag smygstartat lite med att julstäda och även julpynta, men å andra sidan så är det väl inte så många som ser det här uppe så vem bryr sig, det blir i alla fall lite ljusare med julbelysning.

Mina tankar går idag till min mamma som somnade in för 23 år sedan och ändå är saknaden så stor.

Ja, det var väl allt för denna gång, men sköt om er därute och ha det bra.

18:e november

Söndag 18:e november och solen skiner från en klarblå himmel -3 grader nästan vindstilla.
Så är även denna helg snart över, några få har besökt campingen under helgen. Svante kom upp igår lördag med snöskotrarna och då blev det ju naturligtvis även den vanliga ritualen inför kvällsbastun. Solnedgången var även den riktigt vacker att se.
Efter bastun hade vi en stund med lite tilltugg när vi tittade på Så mycket bättre.
Bengan och Tuben förärade oss ett besök i går lördag så även Anders Carlzon, så då blev det lite samtal över en kopp kaffe i restaurangen. Där det framkom vilka planerna för anläggningen var framöver och måste väl säga att det lät lovande, men med tidigare utlovade delar så får vi väl avvakta och se vad det blir.

Ha det bra därute.

Tisdag

Så har då helgen varit och veckan har börjat med fortfarande riktigt gråmulet väder, regnet och blåsten på fjället har gjort att dagarna gått åt till att i princip inte göra någonting.
Men idag tisdag så är det uppehåll, vinden har mojnat och det är +3 grader ute, men framför allt så regnar det inte.
Nu vill jag och många andra att kylan börjar och med det även snö så vi kan åka skoter igen. Dagen har gått till att göra lite smågrejer som inte blev gjorda när regnet öste ner. Satt en lång stund uppe i receptionen och samtalade med Bengan som i sin tur började med veden som låg i hjullastarens skopa. Sedan en runda som vanligt för att se om allt var i ordning runt campingen, lade tillbaka överdraget på Tor_Arnes skoter som blåst av.
Annars allt lugnt på Näsfjällets camping.
Ha de!

Farsdag

Söndag den 11 november och farsdag på ett riktigt gråmulet och regnigt fjäll.
I helgen har jag haft riktigt fint besök av lilla Alva.
Har varit så skoj att ha dom här under dessa dagar, hon är en riktig solstråle.

Tänker på min pappa som  lämnade oss för 16 år sedan, man tror att tiden läker men i detta fall så är sorgen lika stor idag som för 16 år sedan. Saknade går nog aldrig över.

Dagen har sedan dom åkte bestått av en köjdag, då vädret inte är någon höjdare. Dimma med duggregn och blåst så trots +4 grader känns det som -10, men inomhus är det varmt och skönt. Får nog invänta morgondagen och se om det blir lite bättre väder och skulle det inte bli det så kan man inte göra något åt det.

Så nu önskar jag alla en skön söndag.

Dimmigt

Idag den 8:e november och dimman ligger som ett täcke över fjället.
Det är en sådan dag som man egentligen inte vill göra någonting, men dagens agenda går ut på att åka in till Sälen för att fylla på skafferiet. Trots dimman uppe på fjället så hann jag bara komma ca 1 kilometer innan det inte fanns tillstymmelse till dimma. Det blev en riktigt skön biltur till Sälen, som på returresan blev en sväng in till Sörsjön för att hämta eventuell post.

Väl tillbaka så var det att stuva in allt i kyl och skafferi vilket följdes av påfyllning av vatten och en pratstund med Bengan som har varit här uppe.
Därefter blev den obligatoriska kaffestunden samt en promenad runt området.
Lev och må därute.

Så börjar det……

Nu börjar nästa del av mitt liv, där lägenheten är uppsagd och utstädad.
Kalendern visar den 22:a oktober 2018, bilen är lastad så även släpvagnen. En del av mitt bohag är transporterad till ett förråd som jag hyrt.
Nu ställer jag kosan mot mitt hem som blir min husvagn uppe i Näsfjället under vinterhalvåret.

Det är nog många som funderar hur detta ska gå då jag kommer att vara helt ensam där under rätt lång tid.
Men den som inte upplevt lugnet och tystnaden som infinner sig när man kommer dit upp har missat mycket. På något konstigt sätt så känns det många gånger mindre ensamt här uppe än när man är omgiven av mycket folk.
Nu väntar då installationen i husvagnen.